urbiq v Social Impact Award 2022

urbiq v Social Impact Award 2022

9. června 2022

Projekt urbiq se probojoval mezi 10 finalistů Social Impact Award 2022 a míří do letní akcelerace!

Co to pro nás znamená? Čeká nás léto plné workshopů, díky kterým si prohloubíme znalosti marketingu, projektového řízení i finančního plánování. Nebudou chybět ani mezinárodní online workshopy, kterých se budou účastnit finalisté SIA z celé Evropy. V neposlední řadě získáme díky SIA osobního mentora, se kterým můžeme projekt konzultovat a dostat od něj cenné rady a zpětnou vazbu, která nám pomůže posunout urbiq zase o kus vpřed.

Čím se projekt urbiq zabývá?

Cílem projektu je napomoci nutným změnám ve společnosti pomocí digitalizace strategických dokumentů, koncepcí, manuálů či metodik do formy uživatelsky přívětivých interaktivních prezentací/aplikací. Tyto aplikace nabízejí možnost obsahy dokumentů průběžně aktualizovat, plnit nekonečným množstvím obrázků a interaktivních map, odkazovat na zdroje i příklady dobré. Nástroj má sloužit ke komunikaci veřejných dokumentů široké veřejnosti a také pomoci strategie implementovat v rámci odpovědných organizací. V rámci projektu urbiq zatím vznikly dvě interaktivní prezentace: jednoduchá interaktivní prohlížečka struktury a indikátorů Strategie ČR 2030 a kompletní digitalizace strategie Cirkulární Praha 2030.

V průběhu letní akcelerace bychom rádi pracovali na vytvoření sítě odborných, technologických i vzdělávacích organizací, které by měly digitalizaci dokumentů naplno rozvinout a propojit ji s celým prostředím digitalizace jako celku. Máme proto před sebou několik náročných měsíců plných konzultací a výzev, ale i setkávání se spoustou inspirativních lidí. Těšíme se a SIA mockrát děkujeme za příležitost!

Kačka a Markéta